Sport

Kubalas framtid osäker

Fotboll. Michal Kubala drog på sig sin tredje varning för säsongen i matchen mot Halmstad och han missar därmed nästa match mot IFK Norrköping. Den matchen är dessutom den sista i allsvenskan innan Kubalas lånekontrakt går ut. Frågan är om han kommer tillbaka efter semestern?

Michal Kubala är utlånad till Ljungskile från Slovan Bratislava i Slovakien. Han har gjort sex matcher från start i allsvenskan men inte lyckats fullt ut. Om han spelar kvar i LSK efter EM-uppehållet är oklart och varken han eller tränaren David Wilson kunde svara på det igår.

– Jag vet inte hur det blir, jag måste prata med båda klubbarna, säger Kubala.

Vill du vara kvar?

– Ja

– Vi har hela juli på oss att fundera, svarar David Wilson kryptiskt på frågan om matchen mot Halmstad var den sista i allsvenskan för Kubala.

Än så länge är den meriterade slovaken en förhållandevis billig affär för Ljungskile SK. Eftersom det handlar om ett låneavtal på sex månader betalas bara femton procents skatt på Kubalas lön (så kallad artistskatt) och klubben slipper också sociala avgifter. Om LSK vill förlänga avtalet blir det dyrare. Kanske måste klubben till och med köpa loss slovaken och det skulle, enligt vad Radio Väst erfar, sannolikt kosta uppemot en miljon svenska kronor.

En (sista?) chans att se Kubala finns för alla LSK-fans. Ljungskile ska möta Norrby nästa omgång av Svenska Cupen och då ska han spela enligt Wilson.

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00