Sport

Superviktigt avslut på våren Inför: LSK - IFK Norrköping

Fotboll. Imorgon söndag avslutas vårsäsongen i allsvenskan för Ljungskile SK:s del. Hittills har det gått över förväntan men det är först efter mötet med IFK Norrköping som det går att sätta ett riktigt betyg på LSK:s insats så här långt.

– Det är en stormatch, säger tränaren David Wilson till Radio Väst.

– Det är en stormatch och vi låtsas inte som om det vore något annat, vi pratar om det som en stormatch, säger David Wilson till Radio Väst.

IFK Norrköping besöker Starke Arvid och laget ligger sist i tabellen. Ljungskile å sin sida har plockat tio poäng och befinner sig över kval- och nedflyttningsstrecken.

– Många hade nog trott att det skulle vara tvärtom, säger David Wilson om de båda lagens placeringar.

Norrköping - en besvikelse
IFK Norrköping, som vann Superettan ifjol före LSK, var uppskrivet inför säsongen och från klubben hördes röster om att ”Peking” var tillbaka i allsvenkan för att etablera sig. Kanske till och med som ett topplag. Men det har börjat besvärligt. Sedan premiärförlusten mot Djurgården har laget bara skrapat ihop fyra poäng (kryss mot Trelleborg, Helsingborg, Örebro och GAIS).

Inför matchen mot Ljungskile säger tränaren Sören Cratz till klubbens officiella hemsida:

– Det är inte slumpen som gör att vi ligger där vi ligger. Det är löjligt att hålla på med en massa ursäkter efter tio omgångar.

– Vi måste vara fokuserade för att ta upp kampen på söndag. Det skulle aldrig falla mig in att kritisera en annan spelstil, det är resultatet som gäller. Vi vet att vi aldrig får något gratis i Ljungskile. De ger aldrig upp, det såg vi i deras match igår.

Gardar Gunnlaugsson var aktuell för spel men han gick sönder på ett träningspass i helgen och kommer inte att vara med. Marcin Burkhardt och Mikael Roth är osäkra.

Wilson hyllar ”Kärna”
I Ljungskile är Michal Kubala avstängd efter varningen som han drog på sig i senaste matchen mot Halmstad. Hans plats i startelvan lär tas av Anders Augustsson som vilade senast på grund av en ömmande lårmuskel. Unga Mathias Carlsson går in truppen också.

Andreas Kristoffersson startade på bänken mot HBK eftersom han ännu inte är hundraprocentigt återställd efter sin korsbandsoperation, och gjorde två mål som inhoppare. Räkna med att han spelar imorgon. David Wilson poängterar i och för sig att ”Kärna” inte kommer att vara helt okej förrän till hösten men engelsmannen hyllar ändå det som Kristoffersson åstadkommit under våren.

– Det är fenomenalt att göra fem mål när det bara gått sex månader sedan han korsbandsopererades. Jag har aldrig hört talas om någon som gjort något liknande.

Kristoffersson gjorde dessutom båda målen när LSK slog Norrköping hemma ifjol med 2-1 i en klassisk match.

Tänkbar startelva:

M. Slawuta
E. Phiri D. Leinar M. Senften R. Jansson
A. Augustsson A. Kitic M. Smedberg
C. Zarkovic J. Wålemark A. Kristoffersson

Vid seger imorgon har LSK nio poäng till godo på ”Peking”. Blir det bortaseger skiljer det bara tre poäng mellan lagen. Som sagt, hur nöjda LSK ska vara med sin vårsäsong beror mycket på hur det går i just den här matchen.

Matchen börjar 16:00 och du kan följa den i P4 i Sportextra eller via webradion. Där får du matchen i sin helhet om du går in på .

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00