Strömstad

Familj skadades allvarligt vid trafikolycka

Fyra personer - varav två barn - fick allvarliga skador i en singelolycka på E 6 strax söder om Strömstad på söndagseftermiddagen. Bara minuter senare krockade ett av räddningstjänstens utryckande fordon på väg mot olyckan och ytterligare en person fick föras till sjukhus.
– Den ena olyckan orsakade den andra, säger Rolf Olausson, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Strömstad, till TT.

Den första inträffade strax efter klockan fyra. Av okänd anledning körde bilen av vägen och in i ett träd och fattade eld. I bilen färdades två vuxna och två barn som lyckades ta sig ur fordonet på egen hand.

– De var relativt svårt skadade, säger Rolf Olausson.

Cirka tio minuter senare var den andra olyckan framme.

– I samband med utryckningen så är det ett av våra fordon som kör på en bil framför när denna gör en vänstersväng, trots räddningstjänstens blåljus och siren.

Ingen skadades allvarligt i den sista olyckan, men en person som färdades i den vänstersvängande bilen fördes ändå till sjukhus för kontroll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista