Arbetsmarknad

Sjuksköterskor går i strejk på vårdcentraler idag

Sjuksköterskorna på fem vårdcentraler i Fyrbodal och sex sjukhusavdelningar inom Nu-sjukvården kan gå i strejk kl 12 i dag om parterna i vårdkonflikten inte har kommit överens innan dess.

På NÄL handlar det om avdelning 42 (medicin), avdelning 53 (stroke) och avdelning 65 (kärlkirurgi). På Uddevalla sjukhus handlar det om avdelning 8 (GOA), avdelning 11 (kirurgi) och sex reumatologplatser på avdelning 8.

Strejken innebär att planerade operationer på de berörda avdelningarna kan komma att ställas in.

Även sköterskorna på fem vårdcentraler i Fyrbodal tas ut i strejk. Det är vårdcentralerna i  Åmål, Källstorp (Trollhättan), Torpa(Vänersborg), Kungshamn/Hunnebostrand  och Dalaberg (Uddevalla). Det blir istället sjukvårdsrådgivningen som får ta sköteskesamtalen.

Det innebär att besök hos distriktssköterskor och sjuksköterskor på de berörda vårdcentralerna blir inställda och vårdcentralernas telefoner i stor utsträckning är obebannade. Övriga planerade besök samt besök på BVC berörs i huvudsak inte.

Jourcentralen i Trollhättan stängs helt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista