Tanum

Strid i markbolag i Tanum hamnar i Hovrätten

Nu ligger exploateringen av Vrångsholmen- markområdet vid Tanums sommarland - i hovrätten, intressenterna är i luven på varandra - och ett sjukintyg om influensa spelar en roll i sammanhanget

Det aktuella markområdet ägs av Vrångsholmen Kommanditbolag som har eller har haft stora exploateringsplaner - i första skedet var det tal om ett tolvvåningshotell, som möjligen skulle ha blivit Bohusläns högsta hus. Det är väl lite nerdämpat nu, men visionerna finns kvar, även om alltihop har stått stilla i flera år nu.

Men nu har kommanditbolaget gått i konkurs på begäran av två av ägarna. Fast den tredje ägaren och störst av de tre, norske shippingföretagaren Sigurd Steen, han har överklagat konkursbeslutet via advokat. Han menar att Uddevalla tingsrätt borde ha tagit hänsyn till hans läkarintyg om ett influensaliknande tillstånd, som gjorde att han inte kunde bevaka kommanditbolagets intresse och försvara sig mot konkursbegäran från de andra båda intressenterna.

En av de båda, fastighetsföretagaren Bertil Lekting i Kungshamn, han säger till Sveriges Radio Väst att Vrångsholmen-idén är bra i sig - men bara om Sigurd Steen kommer bort ur bilden. Det här avgörs nu i hovrätten - ödet för en mångmiljonsatsning avgörs av hur man ska se på ett intyg om snuva.

Reporter Lasse Wieslander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista