Linnéaskolans styrelseordförande svarar på kritik

Nu kommenterar Linneaskolans styrelseordförande Mikael Bjuhr kritiken som riktats från lärarna på skolan mot ledningen.

Kritiken handlar om att en stor del av personalen på den fristående Linnéaskolan i Ljungskile känner otrivsel, att de anser att rektor Anders Hedman saknar kompetens för sitt ledarskap, och att det på skolan saknas spetskompetens för elever i behov av särskilt stöd.

Idag svarade Mikael Bjuhr via mail att han ställer sig mycket frågande till att det skulle vara lågt i tak på skolan. Han skriver också att styrelsen sedan flera år har en stående inbjudan till facket/personalen att tillsätta en styrelseledamot för att vara med och driva och utveckla skolan.

I mailet står det också att skolan just nu ser över personalläget på skolan- för Linnéaskolan liksom andra skolor drabbas framöver av minskade barnkullar, och måste då dra ner på personal. Mikael Bjuhr antyder att denna oro kan ligga bakom lärarnas missnöje.

I en veckas tid har SR Radio Väst sökt styrelseordförande Mikael Bjuhr vid fristående Linnéaskolan i Ljungskile för att få en kommentar till hur styrelsen ser på kritiken som lärarna vid Linnéaskolan har fört fram till styrelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista