Trollhättan

Uppfinningsrik bedragare fast

Genom stor uppfinningsrikedom misstänks en man från Trollhättan ha lurat till sig nästan sjuhundratusen kronor från olika människor.

Under två års tid lyckades den 55-årige mannen från Trollhättan dupera intet ont anande personer på olika orter i Västra Götaland så pass att de lämnade ifrån sig stora summor pengar och värdeföremål.

Flera gånger fick han bilägare att lämna ifrån sig sina fordon, genom att säga att han skulle köpa bilen.

Några gånger låtsades han vara lagman och på så sätt lyckades han få en man att lämna ifrån över trehundratusen kronor. Pengarna skulle gå till att importera bilar från Tyskland. Vinsten skulle de dela lika, sa han.

Även Telia åkte dit. Genom att förfalska en namnteckning kunde han ringa för 8 000 kronor.

Men den som drabbades värst av mannens bedrägerier är kanske ändå den kvinna som i god tro lämnade ifrån sig 287 000 kronor till en njuroperation som 55-åringen sa att han skulle genomgå.

Men bedrägerierna tar inte slut där. Mannen har också lurat till sig pengar och även smycken genom att låtsas vara spåman och pälsförsäljare.

Detta hävdar åklagaren som nu åtalar 55-åringen för grova bedrägerier, förskingring och grovt ocker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".