LSK
Sport

Oddevold intresserat av Flingmark

Fotboll. IK Oddevold vill förstärka sitt lag under sommaren och det hetaste namnet just nu är Ljungskile SK:s lovande 19-åring Jacob Flingmark.

– Jag har pratat med dem, säger Flingmark till Radio Väst.

Oddevolds ledning ska ha ett möte med Ljungskile SK idag (onsdag) för att diskutera ett lån av Jacob Flingmark och möjligen också amerikanen Etchu Tabe som inte fått spela särskilt mycket i LSK sedan han hämtades från Georgia State University i vintras. Båda passar in på vad Oddevold söker efter, nämligen offensiva spelare.

– Vi ska stärka upp på forwardssidan, bekräftar Bjarne Svensson, fotbollsansvarig i Oddevold för Radio Väst.

Oddevold har förklarat för Jacob Flingmark att de är intresserade av att låna honom under höstsäsongen men mycket mer än så vet inte 19-åringen som fostrats i Herrestads AIF.

Spel i U 21 under våren
– Att klubbarna ska träffas idag var mer än vad jag visste. Jag har bara sagt att de får snacka med varandra så får vi se vad som passar mig och dem.

Flingmark har meriter från pojklandslaget och vann ifjol den interna skytteligan i Ljungskiles framgångsrika juniorlag. Inför i år flyttades han upp i a-truppen men han har inte spelat i allsvenskan. I U 21-laget i Ljungskile där han spelar ordinarie tycker han att motståndet är bra, men att tillhöra ett representationslag lockar ändå.

– Spelarna man möter är oehört bra i U 21-serien, men det är inte samma tävling.

Hur ser du på spel i division 2?

– Det är en bra serie, Oddevold är ett bra lag.

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".