David Wilson kommer att testa flera nya spelare under sommaren. Foto: Stefan Elofsson/SR.
Sport

Ljungskile testar nigerian - fler på väg

Ljungskile förbereder för att förstärka truppen under det allsvenska uppehållet som pågår i ytterligare en månad drygt. Under veckan har två nya spelare testats och en blir kvar till nästa vecka också.

– Det är en stor och stark vänsterfotad spelare, säger LSK:s tränare David Wilson om Pascal Kondoponi.

Efter en kort tids ledighet har Ljungskile börjat träna igen. Under veckan genomfördes flera pass och deltog gjorde två nya spelare. Dels Pascal Kondoponi från Nigeria, men också en annan spelare från Ecuador.

– Men han var inte vad vi letade efter, säger David Wilson.

Ecuadorianien fick alltså återvända hem igen men Kondoponi, som är 27 år gammal och som spelat i både den högsta och näst högsta ligan i Portugal, kommer att finnas kvar fram till på onsdag.

För Radio Väst avslöjar David Wilson dessutom att han tänker bjuda in flera spelare under sommaren ungefär som han gjorde i vintras inför den allsvenska säsongen. Då provspelade uppemot 20 spelare för Ljungskile under en veckas tid.

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista