Sport

Nej tack från LSK i låneaffär

Fotboll. IK Oddevold ville låna Jacob Flingmark och framförallt Etchu Tabe av Ljungskile SK. Klubbarna möttes för att diskutera saken men nu säger LSK bestämt nej.

– De kommer inte att spela för Oddevold, slår David Wilson fast till Radio Väst.

Det var i onsdags som Radio Väst avslöjade att Oddevold intresserat sig för Jacob Flingmark och Etchu Tabe, två spelare som fått begränsat med speltid i Ljungskile under den allsvenska säsongen (Flingmark har ännu inte spelat en enda minut).

Oddevolds fotbollsansvariga Bjarne Svensson berättade att klubben sökte efter offensiva spelare och både Flingmark och Tabe passar in på den beskrivningen. En delegation från Oddevold fick till ett möte med Ljungskiles ekonomiansvariga Joakim Johansson och mötet upplevdes som ”positivt.”

Men någon utlåning lär det inte bli. David Wilson, tränare i Ljungskile, är i nuläget helt ointresserad av att bli av med Flingmark och Tabe och han gillar dessutom inte att Oddevold gick ut i pressen med sitt intresse.

– Flingmark och Tabe har suttit på bänken i allsvenskan, vi behöver dem, förklarar Wilson och berättar vidare att Etchu Tabe (som Oddevold lär ha varit mest intresserat av) kan bli användbar under hösten eftersom han börjar att anpassa sig till fotbollslivet i Sverige.

– Han har sett fruktansvärt bra ut under den här senaste veckan efter ledigheten, säger Wilson om Tabe som flyttade till Sverige från USA i vintras.

Han utesluter dock inte att någon av spelarna kan lånas ut i framtiden men i så fall ska ”tidpunkten vara rätt och det ska handla om en klubb som gynnar deras utveckling.”

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista