Strömstad

Strömstad bäst på krishantering

Civilförsvarsförbundets hedersutmärkelse ”Årets krisberedskapskommun” går i år till Strömstad.

- Vi är mycket stolta över att ha fått den här utmärkelsen och ser den som en bekräftelse på att vi arbetar rätt med frågor om beredskap och krishantering, säger kommunens säkerhetssam­ordnare Peter Birgersson Dafteryd i en kommentar.

I motiveringen skriver Civilförsvarsförbundet:
”Strömstads kommun har genom ett ständigt pågående arbete skapat en väl fungerande organisation för krishantering. I dialog med andra samhällsaktörer har kommunen utvecklat och anpassat beredskapen efter samhällets behov. Kommunens goda och långvariga samarbete med de frivilliga resurserna bidrar starkt till invånarnas trygghet och säkerhet.” 

Utmärkelsen ”Årets krisberedskapskommun” delas ut varje per år. Den mottagande kommunen ska ha uppfyllt ett antal kriterier - bland andra:
- en aktuell risk- och sårbarhetsanalys
- minst en person i kommunen som arbetar med beredskaps- och säkerhetsfrågor
- ett åtgärdsprogram för förbättring av beredskapen inför kriser- en planering för hur enskilda och frivilliga resurser kan tas tillvara i samband med kris.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista