Trollhättan

Bombattentat förblir olöst

Bombattentatet mot chefsåklagare Barbro Jönssons bostad i Trollhättan i november förblir troligen olöst.
Det säger idag kriminalkommissarie Thord Haraldsson till Sveriges Radio Väst.

Ett drygt halvår har gått: polisen har gjort en lång rad förhör, tips har kommit in som man kontrollerat, man har undersökt, analyserat och försökt spåra de sprängmedelsrester som hittades på platsen. Olika kriminella grupperingar har nagalfarits men inget har gett något som fört polisen närmare en gärningsman eller flera.

Sveriges Radio Väst frågar kriminalkommissarie Thord Harladsson om han under resans gång, inte minst med alla förhör man gjort,  fått känslan av att förhörda personer vet mer än de sagt.

- Jo, visst har jag den känslan men inom de kriminella grupperingarna är det en hederskodex att inget säga. I dagsläget finns det ingen polis som aktivit arbetar med fallet: Det är inte nedlagt men lär inte tittas på förrän nåt liknande inträffar eller att ett avgörande tips kommer in, säger Thord Haraldsson till SR Väst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista