Västra Götaland

Nytt kunskapscentrum för drivmedel

Nu ska invånarna i Västra Götalandsregionen vara med och betala för ett nytt centrum för kunskap om alternativa drivmedel.

Ett nytt centrum för hur alternativa drivmedel ska kunna användas är något som både Volvo och Saab tänker sig att dra nytta av, men också företag som Preemraff, energibolag och annan tung industri.

Det handlar om att samla ihop och ta tillvara forskning kring olika typer av fordonsbränslen i ett speciellt kunskapscentrum som ska inrättas på Chalmers i Göteborg.

Det här centrumet ska ge underlag för vilka drivmedel som verkligen är miljöanpassade och som har framtiden för sig, och vilka som är bäst med tanke på en långsiktigt hållbar utveckling.

Förutom Västra Götalandsregionen och Chalmers kommer också Göteborgs energi och flera stora drivmedels- och fordonsföretag att vara med och finansiera detta nya centrum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista