Sport

Bosnisk jätte tränar med LSK

Fotboll. Ljungskile SK har bjudit in ytterligare en spelare på provspel under den här veckan. Han heter Tomislav Stanic och representerar klubben Genclerbirliyi Sumgayit i Azerbajdzjan. Tidigare har han spelat för Dynamo Dresden i Tyskland. Stanic, som är 202 cm lång, kommer att finnas kvar i Ljungskile till och med lördag.

Ljungskile är inne i en tuff träningsperiod i sommarvärmen. I förra veckan genomförde tränare David Wilson nio pass och under den här veckan lär det bli ungefär lika många.

I söndags kunde Radio Västs avslöja att en nigerian anslutit till truppen för att bli granskad av David Wilson (Pascal Kondoponi) och nu har ytterligare en spelare flugits in. Han heter Tomislav Stanic.

Wilson:

– Han är stor och har okej teknik. Vi får se under veckan hur han anpassar sig till svensk fotboll.

Stanic ska preliminärt vara kvar till på lördag.

Stanic har bytt arbetsgivare ofta under sin karriär och representerat klubbar i Kroatien, Ungern, Tyskland och Azerbajdzjan. Han kommer från Bosnien och är 27 år.

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista