Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Fiskrens kan bli fiskprodukter

Skulle du servera fiskrens som mat? Nej, kanske inte, men forskare på Chalmers tekniska högskola undersöker om det går att ta vara på fiskprotein från fiskrens för att framställa livsmedel.

I dag används fiskrens mest som fiskfoder. Men forskarna hoppas kunna utvinna protein ur pigment, blod, fett och enzymer som finns i fiskrenset för att tillverka fiskprodukter.

Det skriver branschorganisationen Svensk fisk i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".