Västsverige

Bränder och elavbrott i Västsverige

Torkan och den hårda vinden är orsak till ett antal svårbekämpade bränder i Västsverige och södra Norge just nu. Dessutom är det många som saknar ström.

Ett tiotal stora bränder pågår just nu på olika håll i Västsverige. Inne i Göteborg brinner det bland annat i stadsdelarna Hjällbo och Länsmansgården, det brinner i Frillesås , i Åsa i Kungsbacka och dessutom på fem platser i Boråsområdet och utanför Falköping. Militär har kallats in för att bekämpa bränderna som försvåras av den hårda vinden. I Östfold i Norge pågår det också en större skogsbrand sedan ett par dygn. Där brinner det några mil väster om Sarpsborg. Branden är under kontroll, men den har gått djupt ner i marken. Det brinner en halv meter ner, rapporterar NRK, och det kommer att ta flera dagar till att släcka branden helt och hållet.

Nästan 8 000 el-kunder i Västsverige var igår eftermiddag och kväll utan ström till följd av den kraftiga blåsten, som fick träd att falla ner över ledningar. Nu på morgonen är fortfarande totalt drygt 1100 hushåll i Stenungsund och Alingsås utan ström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista