Lysekil

(s)-partidistriket: - Prata med varandra!

Det kommer att ta tid att lösa den djupa krisen inom socialdemokratin i Lysekil. Det tror partidistriktet som uppmanar sina partivänner i Lysekil att börja prata med varandra.

Partidistriktet i Bohuslän har diskuterat situationen i Lysekil länge och nu måste det till en dialog inom socialdemokraterna i Lysekil, säger distriktets ordförande Kenneth G Forslund.

– Det är den stora nyckeln i sammanhanget.

Konflikten inom socialdemokratin i Lysekil fördjupades när elva fullmäktigeledamöter tvärsemot medlemsmötets majoritet hjälpte den borgerliga alliansen att driva igenom beslutet om en ny gymnasieskola. Men striderna har pågått ända sedan den historiska valförlusten 2006 efter 76 år vid makten.

– Lösningen är att partiorganisationen samlas kring gemensamma mål och en gemensam strategi för hur man skall jobba framåt. Det har tagit tid att komma dit man befinner sig nu, det kommer att ta tid att reparera det också.

Det här är inget som man löser snabbt. Det är det aldrig i sådana här situationer, säger Kenneth G Forslund.

I höstas hoppade 15 socialdemokrater av sina uppdrag i nämnder och styrelser och nu haglar ömsesidiga krav på att lämna partiet.

– Det händer väl i stridens hetta att man kastar ur sig sådana krav och argument. Jag kan snabbt konstatera att ingen i Lysekil har gjort någonting som föranleder att de skulle kunna bli uteslutna ur partiet, säger Kenneth G Forslund.

Text: Bosse Adriansson 
Epost:
bo.adriansson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 55

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".