Peter Hiir-Salakka (mitten) i Mjällby 2005. Foto: Foto: BJÖRN LINDGREN/Scanpix.
Sport

Salakka tillbaka

Det har gått nästan ett år sedan 35-åriga Peter Hiir-Salakka spelade fotboll, och då var det med Fässberg i division 2. Nu ska han plötsligt hjälpa Ljungskile att hänga kvar i allsvenskan, en serie han aldrig spelat i.

– Det var jättekul att spela igen, säger han i sin första intervju med Radio Väst.

Peter Hiir-Salakka har, i hemlighet, tränat hård fysträning med Ljungskile under juni månad. Allt för att komma tillbaka till gammalt gott slag (under åren som lagkapten i Mjällby i Superettan var han känd för sin goda fysik).

– Den börjar komma tillbaka, säger han om formen till Radio Väst efter sin första match med LSK (seger mot Qviding i U 21-serien igår).

Att det gått omkring elva månader sedan han spelade en match senast är inget som varken han eller tränaren David Wilson vill tala särskilt högt om, men det är ingen hemlighet att tanken var att skorna skulle ligga kvar på hyllan.

Nu blir det inte så och tränaren David Wilson berömmer sitt nyförvärv efter framträdandet i U 21-laget.

– Han var jättebra, säger Wilson, men tillägger sedan hur verkligheten ser ut för Ljungskile SK.

– Om vi hade haft en och en halv miljon så hade vi inte varit intresserade av en spelare som Salakka, men nu har vi inte det.

Peter Hiir-Salakka kommer från början ifrån Markaryd och spelade sju år i Mjällby, varav fyra som lagkapten. Efter året i Göteborgsklubben Fässberg 2007 slutade han med fotbollen men nu väntar hans kanske största utmaning hittills – allsvenskan.

– David [Wilson] ringde mig efter deras sista match på våren och frågade om jag var intresserad, berättar 35-åringen.

Vad kan du bidra med?

– Jag har ju varit med länge, även om jag inte spelat i allsvenskan.

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".