Rattfylleri orsakade olyckor

Flera trafikolyckor har inträffat under midsommarkvällen och midsommarnatten. I de flesta fall som har rapporerats till polisen misstänks alkohol vara inblandat.

I Mellerud körde en man i 45-årsåldern i diket vid tiotiden i går kväll. Han lyckades ta sig upp på vägen igen men polisen kunde stoppa honom en stund senare.
Enligt polisen hade han hade runt 1,48 promille alkohol i blodet. Han mistänks nu för grovt rattfylleri.

I Lilla Edet krockade en moped och en personbil vid halvsextiden i går kväll. Mopedföraren, en man i 40-årsåldern, har förts till sjukhus med benskador. Han misstänks för rattfylleri.

Vid halvsjutiden i går kväll krockade två bilar i Kronogården, i Trollhättan. Den ene föraren saknar körkort och har anmälts för grov olovlig körning. Ingen skadades vid olyckan.

I Färjelanda körde en bil i diket på länsväg 172, tre kilometer från Ödeborg. Enligt SOS smet föraren genom att hoppa in i en annan bil och försvinna från platsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".