Västra Götaland

Lugn midsommartrafik i väst

Flera svåra trafikolyckor har inträffat under midsommarhelgen och minst sex personer har omkommit i Sverige, men i vårt område har det inte inträffat några svårare olyckor.

Den nya motorvägsbiten förbi Munkedal har gjort att trafiken på E6-an flutit bättre än tidigare år, men på vägen från färjan från Lysekil mot Uddevalla har det varit en del köer. Även mellan Rotviksbro och Torps köpcentrum var det köer igår eftermiddag.

-I resten av länet har det också varit mycket trafik, och några trafikolyckor, säger Frans Dahlén, presstalesperson för polisen i Västra Götaland.

Sjöpolisen har inte haft så värst mycket att göra under midsommarhelgen. Blåsten och regnet har satt stopp för båtlivet och sjöfolket har stannat vid kaj. Besättninen på dom fyra båtar som sjöpolisen hade igång utmed Bohuskusten fick istället hjälpa till att ta hand om fyllerister på land, skriver GP idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".