VVS-montörer saknas i regionen

Ett 40-tal VVS-montörer kommer att saknas inom Västra Götaland nästa år. Nu vänder sig Arbetsförmedlingen till Tyskland för att få hjälp.
Det har länge varit brist på montörer inom värme, ventilation och sanitetsområdet - VVS. Gymnasieskolans energiprogram lockar inte längre och snart kommer många inom VVS-branschen att gå i pension. Nästa år beräknar Länsarbetsnämnden att det kommer att fattas drygt 300 VVS-montörer i landet, i Västra Götaland räknar man med ett 40-tal. Men nu ska alltså problemet lösas, Arbetsförmedlingen i regionen hoppas på att ett 20-tal montörer från Tyskland vill komma hit. I april räknar man med att de första montörerna från Tyskland ska vara igång i Sverige. I Göteborg finns det största behovet, men också städer i det här området kommer att få ta emot arbetskraften. Det är viktigt att de tyska montörerna inte konkurrerar med den arbetskraft vi redan har i Sverige säger Arne Arvidsson på arbetsförmedlingen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".