Lättare att ta sig från Dalsland

I höst förändras möjligheterna till att arbetspendla från Dalsland radikalt. Västtrafik kommer att starta 2 nya expressbussförbindelser, dels mellan Ed och Vänersborg och dels mellan Bengtsfors och Göteborg över Uddevalla. På så vis ska fler lockas ta bussen.
Hela busstursystemet i Dalsland läggs om tiil hösttidtabellen som börjar 18 augusti. Den största förändringen är att det blir ett antal expressbussar på linjerna Ed till Vänersborg och Bengtfors till Uddevalla och vidare till Göteborg. Det ska underlätta arbetspendlingen ut från landskapet och men också locka människor till att jobba i Dalsland. Knutpunkten för expressbussarna blir i Bäckefors. - Det har inte varit så många som pendlat längre stäckor, men vi ser förutsättningar för att de kan bli fler i framtiden, säger Mikael Stjernberg, som är affärsområdeschef för Västtrafik i Fyrbodal. Det gäller att ha tålamod för att få resenärena att ta bussen och inte bilen men Västtrafik hoppas på att de bussvana undgomarna ska hitta till expressbussarna. Ett månadskort i fyrbodal området kostar runt 800 kronor. Det kan bli ett sätt att få ungdomen att bo kvar i landskapet. Charlotte Andersson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".