Elever rädda efter skadegörelse på Mariedal

-Många elever är rädda för att gå till skolan. Det berättar Sanna Gunnarsson, som själv går i klass 6B på Mariedalsskolan i Vänersborg som på påskdagen brändes och vandaliserades. Det är efter att skolans förskola vandaliserades i förra veckan som många elever blivit rädda. Nu har det hänt en gång till.
Det var natten till onsdagen som tre av förskolans avdelningar totalt slogs sönder. Det har gjort många elever rädda. Polisen misstänker ett samband mellan den skadegörelsen och påskdagens vandalisering och har fått in flera tips från allmänheten. I morgon, tisdag, kommer polisens utredare göra tekniskundersökning på skolan. Skolledningen försöker nu ta fram baracker och andra lokaler som kan ersätta de förstörda klassrummen. I kväll, annandagpåsk, klockan 18 ska alla lärare samlas till infromation på skolan. I morgon ska eleverna gå som vanligt till skolan kl 8 15 och samlas på grönområdet utanför, där får de veta vart de ska ta vägen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".