Trollhättan

Tre svårt misshandlade vid vapenrån

Tre personer misshandlades svårt i Trollhättan inatt i samband med ett vapenrån, och alla tre ligger på sjukhus med skallskador.

Ett okänt antal vapen stals någon gång vid midnatt, enligt polisen någonstans i Trollhättan, mer vill man inte säga. Inte heller vilken typ av vapen som har stulits.

Men tre personer, ett man och en kvinna i 70-årsåldern och den tredje, en man i 35-årsåldern, blev alltså misshandlade och fick föras till Uddevalla sjukhus med allvarliga skador. Alla tre har fått skallfrakturer, men deras skador uppges inte vara livshotande.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord, grovt rån och grov misshandel. De tre personerna som vårdas på sjukhus uppges vara allvarligt, men inte livshotande skadade. Samtliga har skallfrakturer. Inget tyder på att de är skjutna, enligt polisen.

Två av de skadade är ett par i 70-årsåldern, som äger vapenhandeln, belägen i anslutning till bostaden. Den tredje är en 38-årig man som är kund och vän till paret. Vapenhandeln hade öppet på torsdagskvällen.

Den yngre mannen har kunnat höras sporadiskt. Den äldre kvinnan och mannen är nedsövda.

– Exakt vad som har hänt vet vi ännu inte, säger Elisabeth Rydén, tillförordnad kommissarie på länskriminalpolisen i Trollhättan.

– Teknikerna har just inlett sin undersökning. Dessutom försöker vi nu att få tag i folk som har varit i närheten, samt kunder som besökt vapenhandeln under kvällen,.

Polisen arbetar efter teorin att det är ett stort antal vapen som har stulits, främst handeldvapen. Men exakt antal och typ av vapen finns ingen säker uppgift om än. Allt tyder på att det är brukbara vapen, alltså inte äldre samlarobjekt.

– Sannolikt är det främst tävlingsvapen, men det är för tidigt att veta säkert, säger Elisabeth Rydén.

Vapnen ska ha förvarats på ett helt riktigt sätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista