Brand i Vargön

En industrilokal i Vargön har brunnit ner till grunden, under morgontimmarna. Det är den före detta trävaruaffären på stationsvägen som brunnit ner. Vad som orsakat branden är okänt men många vargöbor väcktes av en explosion och när brankåren kom till platsen var byggnaden övertänd och inget fanns att göra för att rädda den.
Byggnaden hade nu för tiden en fritidsfiskebutik, en verkstadslokal och lagerlokaler. De fem närmsta villorna har evakueras. De närmsta gatorna har stängts av och tågtrafiken stoppats på grund av att det finns gastuber med asetylengas i på brandplatsen och de bedöms som farliga och riskerar att explodera. Brandkåren håller nu på att ta hand om dem. Stationsgatan är avstängd från Hallebergsskolan, Hallebergsvägen och Börjessons väg. Alternativ väg är i stället Valhallavägen. Tågtrafiken är stoppad ett dygn frammåt mellan Vargön och Håkantorp.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".