Eleverna tillbaka till Mariedalskolan idag.

Idag när eleverna på Mariedalsskolan i Vänersborg kommer till skolan efter påsklovet så blir det inte en vanlig skoldag. De kommer att få samlas utomhus och sedan kommer dagen att användas till att prata igenom det som hände i helgen då en skolbyggnad vandaliserades och en annan sattes i brand.
En skolbyggnad helt utbränd, en annan rökskadad och en byggnad vandaliserad under natten till påskdagen och ytterligare en annan byggnad vandaliserad tidigare i veckan är facit efter påsklovet på Mariedalsskolan. Med infernalisk energi har förövarna angripit skollokalerna och förstört värden för miljoner och grannar, föräldrar och elever som i helgen kom för att titta på förödelsen var både arga och ledsna.: För skolledningen blev det en febril aktivitet för att försöka hitta ersättningslokaler och planera för att slutföra en termin under nya omständigheter. Lärarna fick avbryta sin helg för att gå på möte igår kväll och få information om vad som skett och hur man ska gå vidare Flera av kommunpolitikerna besökte också den eldhärjade skolan i påsken och barn och utbildningsnämndens ordförande, S Anders Larsson socialdemokrat, var bestört.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".