Åtta års fängelse för rån

I dag dömdes en 24-årig man till åtta års fängelse för att ha rånat tre banker, bland annat Tjörns Sparbank i Myggenäs, och två närbutiker.

Fem banker och två butiker hann den 24-årige mannen slå till mot innan en 64-årig bankkund satte stopp för hans rånturné.

På fredagen dömdes serierånaren till åtta års fängelse.

När 64-åringen brottade ner 24-åringen på Swedbanks kontor på Wieselgrensplatsen i Göteborg den 22 januari i år satte han samtidigt punkt för en rånserie som hade inletts med Swedbank i Bollebygd den 10 januari.

Under en dryg månad hann 24-åringen råna både ett Nordea-kontor och ett SEB-kontor i Göteborg, samt utsätta Tjörns Sparbank i Myggenäs för ett rånförsök.

På Tjörn hade han hjälp av fem kumpaner, en av dem bara 16-år gammal, varav två dömdes för försök till rån och tre för medhjälp. En av männen, en 32-åring, var även med vid rånet i Bollebygd och dömdes mot sitt nekande till fängelse i tre och ett halvt år.

24-åringen har erkänt samtliga rån och rånförsök. Han förklarar dem med att han behövde pengar till sitt grova narkotikamissbruk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista