Brutalt rån i Grebbestad

Fem eller sex tungt beväpnade och maskerade män rånade en värdtransport vid Sparbanken i Grebbestad strax efter klockan två inatt. Männen slog sig in med yxa i banklokalen där de hotade väktarna medan de tog pengar inne i banklokalen.
Tord Haraldsson på länskriminalen i Trollhättan, som har hand om utredningen, berättar för Radio Väst att rånarna tvingade ner väktarna på golvet, och väktarna kunde ingenting göra. Rånarna hade alltså tunga vapen som Ak-4, jaktvapen och handeldvapen, och med hjälp av dem tvingades de andra väktarna att hämta pengarna. Hur mycket pengar de kom över vill Tord Haraldsson inte gå in på men det var en ansenlig summa. En stund efter att rånarna lämnat banken sprängdes en bil på ett industriområde i Tanumshede och Tord Haraldsson säger att det var en av flera flyktbilar som stulits i Göteborg tidigare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".