Rekordmycket knark beslagtogs vid norska gränsen

Aldrig förr har norska tullen tagit så mycket narkotika i beslag som under första halvåret i år. De flesta beslagen gjordes vid Svinesund och Oslos flygplats Gardermoen.

Enligt tullen i Norge var värdet på det beslagtagna knarket under första halvan av 2008 ungefär 200 miljoner norska kronor om det hade sålts på gatan.

Tullen tog 226 kilo amfetamin i beslag, vilket är dubbelt så mycket jämfört med första halvåret förra året. Dessutom tog den norska tullen 296 kilo cannabis, 21 kilo kokain, 26 kilo heroin och 5 ton kat.

Tullväsendet i Norge har tidigare varit oroligt för att man under hela förra året knappt beslagtog något heroin alls vid gränsen, trots att man visste att det fanns tillgängligt på narkotikamarknaden.

Men nu säger säger tulldirektör Björn Röse till norska nyhetsbyrån NTB att han tror att tullen nu knäckt heroinkoden igen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista