Är tivolit säkert?

Efter förra veckans olycka på Liseberg har debatten om säkerhet på nöjesfält än en gång väckts till liv. På Fjordfestivalen i Uddevalla finns det ambulerande nöjesfältet Axels tivoli.

Just den del av Axels tivoli som passerar Fjordfestivalen används runt 30 gånger per säsong. Varje gång tivolit monteras ihop ser de själva över karussellerna. Dessutom sker kontroller minst en gång per år av utomstående företag.

Jörgen Torstensson är ansvarig för den del av Axels tivoli som är på Fjordfestivalen och han tror inte att folk är oroliga för att besöka tivolin efter det som hände på Liseberg. Själva är de noga med säkerheten.

- Vi har våra rutiner. Sen är det klart att man gör personalen observant på att ”titta, detta har hänt på Liseberg, vad är det vi behöver kontrollera extra nu”, det är klart man tänker så. Jag vill nog påstå att ett ambulerande tivoli är väl så säkert som ett fast.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista