Strömstad

Frida Svensson i bra form inför OS

Strömstadsroddaren Frida Svensson är nyligen hemkommen från ett träningsläger på hög höjd i Bulgarien. Där har hon och tränaren Johan Flodin försökt finslipa tekniken efter den skada Frida Svensson fick för 10 veckor sen i ryggen. Men annars känner hon sig i bra form, säger hon till SR Radio Väst.

Om 15 dagar börjar de olympiska sommarspelen i Kina. Strömstadsroddaren Frida Svensson från Strömstad finslipar nu sin teknik för fullt inför OS.

Frida har nästan varit skadefri under hela sin karriär men för två och en halv månad sen fick hon en diskskada i ryggen som resulterade i att hon fick kraftbortfall i rodden. Skadan har nu Frida och en sjukgymnast jobbat med för att Frida Svenssons rygg skall hålla.

Frida Svensson själv har valt att inte kommentera sin ryggskada alls utan hon fokuserar nu på helheten och det positiva inför OS, säger hon till SR Radio Väst.

Nu hoppas att tränaren Johan Flodin att Frida Svenssons rygg skall hålla hela vägen i OS:

– Man vet ju aldrig. Christan Olsson fick ju hoppa av OS. Och så är det ju. Vi balanserar ju på en knivsegg för sån är elitidrotten, säger Johan Flodin.

Ett längre reportage om Frida Svensson inför OS, hör du i nyhetspuls idag efter klockan 16:00.

Text: Thomas Graf
Epost:
thomas.graf@sr.se
Telefon: 0522-67 00 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista