Strömstad

Flera stulna regestreringskyltar i Strömstad

Ett 15-tal regestreringsskyltar har stulits den senaste tiden från bilar i Hamburgsund och Tanumsstrand-området. Det uppger polisen i Strömstad.

Natten mellan den 19 och 20 juli stals så mycket som 10 regestreringskyltar och polisen i Strömstad vet ännu inte vilka som ligger bakom eller varför skyltarna blir stulna. Man gissar att de kommer att användas för brottslig verksamhet. Till exempel kanske man vill sätta på de stulna regestreringsskyltarna på sin egen bil för att kunna köra för fort utan att åka fast, eller använda dem i andra brottsliga sammanhang, säger Petra Vidén på polisen i Strömstad.

Genom att stjäla regestrernigsskyltar och sätta på sin egen bil gör man sig skyldig till egenmäktigt förfarande och märkesförfalskning och man kan dömas till dagsböter.

Det finns inga misstänkta ännu, och polisen i Strömstad vill ha in tips från allmänheten om någon sett eller hört något.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista