Stängsel hindrar inte vildsvin

Vildsvinsstammen ökar och därmed trafikolyckor där vildsvin är inblandade. Dessutom är Vägverkets stängsel för dåliga. Det skriver den ideela Älgskadefondsföreningen i ett pressmeddelande.

Dagens viltstängsel är utformat för att förskjuta klövvilt som älgar, hjort å rådjur och vildsvinen tar sig under stängslen.

Lars Nilsson, tillförordnad generaldirektör på Vägverket är medveten om att stängslen inte fungerar och menar att det därför är av yttersta vikt att man snabbt hittar andra effektiva lösningar.

Nu råder älgskadeföreningen bilister att själva ta större ansvar och vara extra uppmärksamma för vildsvin mellan skymning och gryning. Anpassa hastigheten efter siktförhållandena å att vara beredd på att vildsvinen kan finnas där viltstängsel är uppsatt. Om olyckan ändå skulle vara framme så ska man inte gå ur bilen. Ett skadat vildsvin är mycket aggressivt och går ofta till anfall. Ring istället 112.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista