Åkeri med 7 anställda hotas av konkurs

Ett åkeriföretag i Bohuslän kan komma att sättas i konkurs idag, eftersom det har skatteskulder på närmare 700 000. I så fall drabbas sju anställda. Även tidigare anställda som stämt företaget på pengar för att företaget inte betalat ut riktiga löner, kan komma att drabbas av konkursen.
Det är skatteskulderna som ligger bakom att kronofogden nu har begärt företaget i konkurs. 670 000 är det som företaget är skyldigt staten, enligt Anders Brattgård på kronofogdemyndigheten. Och det är inte den enda skulden företaget har liggandes hos kronofogden, även tre företag kräver sammanlagt 83 000 kronor. Radio Väst har tidigare berättat om åkeriföretaget i Bohuslän eftersom det stämdes av flera chaufförer för att det inte betalat ut riktiga löner. Sju chaufförer hade fått runt en halv miljon kronor för lite, på grund av att kollektivavtalet inte följts, övertid inte betalats ut och de har inte fått rätta traktamenten. I tingsrätten konstaterades det att företaget skulle betala chaufförerna, men huruvida chaufförerna kan komma att få ut några pengar om företaget sätts i konkurs i dag är oklart. Åkeriföretagets skatteskulder har också gjort att länsstyrelsen beslutat att dra in trafiktillstånden för företaget och har gett den trafikansvarige på företaget förbud att driva yrkesmässig trafik under tre års tid på grund av skulderna. Länsstyrelsens beslut har dock överklagats, och ligger just nu hos länsrätten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".