Nytt spår i jakten på rånarna

Polisen har fått upp ett nytt hett spår i jakten efter de som natten till i tisdags rånade en värdetransportbil utanför sparbanken i Grebbestad och kom över mångmiljonbelopp.
Vid halvtretiden natten till fredagen upptäcktes en brinnande Volvo V70 på en parkeringsplats vid Rabbalshedemotet på E6:an i Tanum. Den bilen har anknytning till rånet och kan tyda på att rånarna kan, det säger kriminalkommissarie Tord Haraldsson till Radio Väst. Rånarnas första flyktbil, också den en ny Volvo V70, brändes kort efter rånet upp i Tanumshede rånnatten. Den i natt hittade brunna bilen stals samtidigt från Volvo i Göteborg, liksom en tredje likadan bil, som också brändes upp, före rånet. Den senast brunna bilen tyder enligt polisen på att rånarna kan ha hållit sig gömda i Tanum under den gångna veckan och nu intensifieras spaningarna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".