Västra Götaland

Flera av Västtrafiks bussar saknar luftkonditionering

Bussresan kan under de riktigt varma dagarna bli en outhärdlig upplevelse. Enligt flera av Västtrafiks busschaufförer händer det under sommarmånaderna att luftkonditioneringen går sönder, och framför allt saknas den på flera stadsbussar.

Bussar som går längre sträckor, till exempel mellan Göteborg och Bohuslän, ska ha luftkonditionering, men enligt flera busschaufförer händer det ofta att den går sönder. I stadstrafiken finns många bussar som över huvud taget saknar luftkonditionering, vilket bekräftas av Västtrafik.

- Resenärerna är bara på bussen fem till tio minuter men för chauffören kan det bli jobbigt, säger Mahir Mustafa som idag kör ett sjutimmarpass inom Uddevalla.

De klagomål som framförs till Västtrafik skickas vidare till det bussbolag som är ansvarigt för den aktuella sträckan. Sedan får dem, i sin tur, se om det finns fel att åtgärda.

Text: Jesper Larsson
Epost: jesper.larsson@sr.se

Tel: 0522-67 00 25

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista