Sport

Kärna: "Känns bättre än på tre år"

I de två senaste allsvenska matcherna har Ljungskiles skyttekung Andreas ”Kärna” Kristoffersson fått stå vid sidan av på grund av en inflammation i knäet. Men det problemet är nu åtgärdat. Efter att ha tömt knäet på vätska i förra veckan känns det mycket bättre.

– Knäet har inte känts så här bra på tre år, säger han till Radio Väst.

Andreas ”Kärna” Kristoffersson missade Ljungskiles dubbelmöte med AIK i allsvenskan på grund av sina knäproblem men lyckligtvis för LSK är det inte allvarligare än att han snart är tillbaka. Troligtvis redan mot Hammarby på söndag.

– AIK på Råsunda var en av mina drömmatcher. Men Söderstadion är en charmig arena. Jag hoppas att jag är med i truppen upp i alla fall, säger Kristoffersson till Radio Väst.

Kristoffersson opererade sitt knä i vintras och det är den operationen som ligger bakom de problem han haft under våren. Trots att korsbandet läkte som det skulle gjorde det tuffa matchprogrammet att det bildades vätska i knäet och en inflammation uppstod.

I förra veckan åkte Kristoffersson till den kända idrottsläkaren Leif Swärd, och han tömde knäet. Och nu tränar skyttekungen för fullt igen.

– Nu känns det jättebra. Det är skönt att inte behöva fundera på knäet. Benen går av sig självt och jag kan koncentrera mig på att komma rätt istället.

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista