Man kräver mer i skadestånd efter sten i hamburgare

Tobias Johansson från Vänersborg fick en sten i sin hamburgare. En tugga blev riktigt otrevlig när han skadade en tand. För det fick han 600 kronor i skadestånd, alldeles för lite enligt Tobias.

Tänk dig att du precis skall sätta i dig favorithamburgaren och att du efter ett par tuggor upptäcker att det är en liten sten i den. Liten, men ändå tillräckligt stor för att skada dina tänder.

Precis det råkade Tobias Johansson från Vänersborg ut för för ett tag sen när han skulle köpa mat på hamburgerkedjan McDonalds. Nu har han haft besvär sen 7 veckor tillbaka.

Tobias Johansson skadade en av de bakre kindtänderna när han åt hamburgaren på McDonalds på Torp i Uddevalla. Det knastrade till och sen nästan två månader tillbaka har han lidit av ilningar och smärta i sin tand.

Tobias Johansson vill ha max 10 000 kronor för sveda och värk men har bara fått 600 kronor av McDonalds försäkringsbolag Capital CMGL. Dessutom har han fått drygt 1 200 kronor för de tre tandläkarbesöken.

Mc Donalds chef Tobias Karlberg på restaurangen på Torp i Uddevalla menar att det är föräkringsbolagets ansvar att ge Tobias Johansson skälig ersättning. Tobias Karlberg säger till SR Radio Väst att han tycker 600 kronor är en skälig bedömning. Försäkringsbolaget Capital CMGL vill inte kommentera ärendet i radio.

- Jag hoppas att Mc Donalds förstår vad som är en skäling ersättning i det här fallet. De är oseriösa opm de inte gör det, säger Tobias Johansson till SR Radio Väst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista