Vänersborg

Hallevibadet blev tillgängligt för alla

Efter att SR Radio Väst avslöjat brister på de kommunala baden i Vänersborg, som försvårat tillgängligheten för funktionsnedsatta personer, har nu kommunen byggt om samtliga tre bad lagom till hösten.

I morgon öppnas det ombyggda Hallevibadet i Vargön igen.

Det var i maj som Peter Nilsson, förvaltningschef för Arena Fritid lovade i SR Radio Väst att bristerna på kommunens bad skulle åtgärdas till senast den 1 augusti. Detta efter att förlamningssjuka Arja Voimäki från Vargön inte kunde ta sig in på Hallevibadet med sin permobil.

Under sommaren har samtliga tre kommunala bad i Vänersborg byggts om och det som återstår på Hallevibadet är en duschstol och en lift för att lyfta i och ur personer i bassängerna. Det skall vara på plats inom kort. Arja Voimäki som har muskelsjukdomen ALS är nöjd med förändringarna:

- Hittills var det jättebra och numera kommer jag in på badet med min permobil bra, då trösklarna är borttagna. Det är jättekul att jag som bor så nära kan utnyttja Hallevibadet två gånger i veckan framöver. Det känns skönt att veta att det händer saker för oss funktionsnedsatta när jag som till exempel nu gått ut med detta i radion, säger Arja Voimäki.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista