Vänersborg

Stor sannolikhet att Vargön Alloys tar över delar av bruket

Symbiosen mellan Vargön Alloys och Wargöns bruk gör det högintressant för Alloys att ta över delar av verksamheten av Vargöns bruk. Det säger idag Vargön Alloys VD Mikael Norrman till SR Radio Väst.

- Någon typ av fortsatt verksamhet i Wargöns bruks lokaler kan jag ta för sannolikt, säger Mikael Norrman.

Fram till 1969 var Vargön Alloys och Wargöns pappersbruk ett företag, men efter 1969 delades företaget upp. Sedan dess har företagen ändå haft ett unikt samarbete med varandra när det gäller energiåtervinning och energiförsörjning. Wargöns bruk är en viktig kund för Alloys som säljer högtrycksånga till bruket. Och det är just den delen som är intressant för Vargön Alloys att ta över - inte själva papperstillverkningen.

Men ännu återstår mycket innan ett eventuellt övertagande blir ett faktum, och hur det blir för de anställda vid bruket kan Mikael Norrman inte kommentera i nuläget.

- Det är alldeles för tidigt att ha en sådan typ av diskussion. Först måste vi se på förutsättningarna, och det är många parametrar att komma överens om, säger Mikael Norrman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista