Andreas Kristoffersson, här tillsammans med anfallskamraten Niklas Löfgren under tiden i Ljungskile SK. Foto: Adam Ihse / SCANPIX.

"Kärna" till norska andraligan

Andreas ”Kärna” Kristoffersson har hittat en ny klubbadress. Igår blev han klar för norska Kongsvinger som hör hemma i Norges motsvarighet till Superettan, Adeccoligan. Det var ju så sent som i måndags som anfallaren bröt sitt kontrakt med Ljungskile SK.

Andreas Kristoffersson byter nu ett bottenlag mot ett annat. Kongsvinger ligger näst sist i tabellen när drygt halva säsongen är avverkad, men det verkar inte vara något som bekymrar skyttekungen.

- Jämfört med allsvenskan är det ju en lägre nivå men det känns ändå jättebra. Det är en liten mysig klubb med liknande sammanhållning som i Ljungskile. Jag pratade med familjen och socialt sett känns detta som det bästa alternativet till en början, säger Kristoffersson till Sveriges Radio Väst.

Kristoffersson är klar för spel redan på söndag då Kongsvinger möter Nyburgsund borta.

Finska ligan lockar
Men trots att Kristoffersson nu spelar för Kongsvinger säsongen ut så söker han redan nu ny klubb.

- Jag har haft lite kontakt med Åbo, jag ska ringa och höra vad som gäller där, säger skyttekungen till Sveriges Radio Väst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista