Få demonstrerade på första maj

Kommunals strejk och EMU-bråket inom socialdemokratin präglade arbetarrörelsens förstamajfirande. Dessutom var det klen uppslutning av demonstranterna i regnet och snålblåsten.
I socialdemokraternas starka fäste Trollhättan tågade inte fler än ett 150-tal personer med Metalls musikkår i spetsen till Folkets park. Där talade sen socialdemokraternas gruppledare i riksdagen, Britt Bohlin från Bäckefors. Britt Bohlin talade länge och varmt för Sveriges anslutning till den europeiska valutaunionen och uppmanade de cirka 150 åhörarna att rösta ja till euron i folkomröstningen i september. Bohlin anslöt sig alltså även till statsministerns syn på ministrar och andra ledade socialdemokrater med avvikande mening i frågan. Och de glesa leden i demonstrationståget tyckte hon var helt okej efter ett föregående valår. Men det fanns deltagare med annan mening. En av dem var den pensionerade brandmannen och gamle kommunalaren Gunnar Andersson. Han var inte glad åt trollhättebornas klena uppslutning: -Det är jobbigt att folk inte ställer upp och visar sen solidaritet. Vi har det väl för bra i Sverige.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".