Ny tevetablå kräver ominstallation

Nu måste digitalboxen till TV:n programmeras igen. Orsaken är att SVT ändrar programtablåerna.

På måndag stuvar SVT om i programtablåerna. För att det inte ska bli svart i rutan krävs en ominstallation av digitalboxen, om man har vanlig TV-antenn.

Bland annat flyttas de regionala nyheterna, som Västnytt, från tvåan till ettan och på nya tider. De förlorar vi redan första dagen om vi inte klarar ominstallationen själva.

Det är det många som inte klarar, säger TV-handlaren Dick Jonefeldt i Färgelanda till Sveriges Radio Väst. Han är kritisk till att han inte fått någon information om ominstallationen, som kommer att ge honom mycket arbete med att hjälpa framförallt äldre kunder.

Teracom rekommenderar inte att man bara gör en ny kanalsökning, utan att man börjar om från början, med en ny grundinställning eller ominstallation av digitalboxen. Det säger Teracoms informationschef Lennart Ivarsson till Sveriges Radio Väst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista