Mordåtalad släppt ur häktet

Det lutar åt att den man som suttit häktad för mordet på Lextorp i Trollhättan i augusti inte kommer att dömas för mord.Igår kväll släpptes han nämligen på fri fot.
Det betyder troligen att tingsrätten tror på honom när han säger att han sköt i nödvärn. Det var en eftermiddag i början av augusti som en beväpnad 27-årig man från Grästorp tog sig in i en lägenhet på Lextorpsvägen i Trollhättan för att göra upp om en spelskuld och innehavaren, den åtalade 21-åringen, tog fram ett avsågat hagelgevär. Och sen utbröt det skottlossning. Själv har 21-åringen sagt i domstolen att han sköt för att försvara sig, och skotten träffade 27-åringen i magen och i ansiktet. När han låg blödande på golvet avlossade han sin egen revolver mot sitt huvud. 21-åringens sambo, som var vittne, säger hon inte minns någonting av händelseförloppet. 21-åringen har suttit häktad sen dess, och tingsrättenns dom blir offentlig den 21 november
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista