Moderater anklagar Åmåls kommunalråd

Moderaterna i Åmål anklagar det centerpartistiska kommunalrådet Kurt Svensson och tre andra förtroendevalda politiker för att ha missbrukat sina positioner. De ska ha inneburit att flera av dem har fått för mycket pengar i olika arvoden från kommunen.
Kommunalrådet Kurt Svensson har år 2001 kvitterat ut drygt 20 000 kronor extra i ett ordförandearvode trots att ha då fick heltidsarvode som kommunstyrelsens ordförande. Det godkändes informellt av en annan utskottsordförande. En annan poliker har tagit ut för mycket i reseersättning. En fjärde politikers arvoden utreds just nu. De kommunala revisorerna var mycket kritiska mot vad som hänt och moderaten Håkan Sandberg förstår inte hur kommunfullmäktige kunde bevilja dessa fyra politiker ansvarsfrihet för år 2002, i förra veckan . Håkan Sandberg ska överklaga kommunfullmäktiges beslut till länsrätten eftersom han anser att fullmäktiges ordförande inte tillät debatten blomma ut. Sandberg hoppas på en ökad revision när det gäller arvoden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".