Uddevalla

Jonasson inte rädd för revisorsgranskning

Uddevallapartiets Hans Jonasson är inte orolig över att bli anmäld till kommunrevisionen. Det är Evy Gahnström i partiet Solidariskt Uddevalla som ber kommunrevisionen att granska Jonassons ersättningskrav. Jonasson är den politiker som tagit ut mest i förlorad arbetsförtjänst enligt Gahnström, och dessutom ifrågasätter hon flera av hans krav.

-Evy Gahnström brukar kräva min avgång, men jag är inte speciellt orolig för en granskning, säger Jonasson till SR Väst.

Han är övertygad om att han tvärtom har varit på en lång rad sammanträden som han egentligen varit berättigad till ersättning för, men där han inte tagit ut några pengar.

När det gäller ett sammanträde i januari 2007, där han inte var närvarande men som han i efterhand begärt ersättning för, säger han att han fyllde i ansökan tre månader efteråt och glömde bort att han varit sjuk just den dagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista