Trollhättan

Hård narkotikadom kan bli vägledande

En man i Trollhättan har dömts till tre års fängelse för innehav av den nya drogen bromo-dragonfly. Det är den första domen i sitt slag och kan vara vägledande.

I onsdags dömdes en man i 20-årsåldern till tre års fängelse för innehav av den nya, livsfarliga drogen bromo-dragonfly vid Vänersborgs tingsrätt.

Det är den första domen i sitt slag och kommer troligtvis att bli vägledande i kommande rättegångar. Men försvarsadvokat Tommy Nilsson är inte nöjd med utgången.

– Påföljden hänger på hur många doser man kan få ut av den beslagtagna narkotikan och det vet man inte, säger han.

Dokumentation säger att en missbruksdos kan variera kraftigt i storlek, vilket innebär att innehavet kan motsvara allt mellan 100 och 1 700 doser.

– Om detta hade varit LSD hade påföljden blivit två år. Och här vet vi inte vilken mängd en dos ska innehålla. Vid tveksamma fall så ska man fria och det har man inte gjort i det här fallet, säger Tommy Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista