Vänersborg

1 200 bostäder byggs i Vassbotten

Under tio år ska det investeras 3-4 miljarder kronor i den centralt belägna stadsdelen Vassbotten i Vänersborg. Totalt skapas runt 1 200 bostäder i det vattennära området.

Tillsammans privata fastighetsbolag och finansiärer planerar Vänersborg kommun att investera i stadsdelen Vassbotten.

Ett konsortium med NCC, HSB, RL-Skand och Vänersborgs kommun har under drygt ett år fört diskussioner och undersökt förutsättningarna till detta mycket omfattande stadsutvecklingsprojekt och nu kommit fram till den punkt när man på allvar sätter igång.

Nuvarande handelsområde kommer att utökas till ca 14 000 kvm, främst för att öka utbudet av butiker och få Vänersborgs centrum komplett när det gäller branscher, varuutbud och butikmix. Här är den fysiska kopplingen till centrum med ny gångbro över kanalen en viktig faktor.

I dag har Vänersborg en stor utpendling av köpkraft och målet är att få Vänersborgarna att handla hemma i större utsträckning.

På östra sidan av Lilla Vassbotten mot hamnkanalen planeras för attraktiva bostäder i 3-4 våningar med direkt utsikt mot kanalen, vilket också värdefullt bidrar till en sammanhållen stadsbild. Det här skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".