Trollhättan

Lear varslar - 99 jobb hotas

Bilsätestillverkaren Lear Corporation i Trollhättan varslar 99 personer om uppsägning. Minskad orderingång är orsaken, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Efter de nedragningar som aviserats på Saab i Trollhättan så kom beskedet från Lear inte helt oväntat.

Lear i Trollhättan kör sin bilstolar från fabriken rakt in till linan på Saab och någon lagerhållning förekommer inte. När det produceras färre Saabbilar får det alltså direkta konsekvenser hos Lear.

Under det senaste året har det varit ytteligare två varsel från Lear i Trollhättan. I februari lämnade 23 personer företaget och så sent som i juli kom ett varsel om 30 anställda. Och nu alltså ytterligare 99. 10 av dem är tjänstemän, de övriga kollektivanställda.

Inte heller Lear i Göteborg, som byggdes upp där efter nedläggningen i Bengtsfors, har klarat sig från neddragningar. I juli varsaldes där 93 personer som en direkt följd av neddragningarna på Volvo Torslandaverken.

För närvarande har Lear i Trollhättan 319 anställda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".