Lilla Edet

Lilla Edet lamslaget av magsjuka

Uppdaterad 17:19
Många som bor i Lilla Edets kommun har drabbats av magsjuka de senaste dagarna. Just nu försöker kommunen tillsammans med smittskyddsläkare hitta orsaken.

Magsjukan i Lilla Edet har florerat sen i början av veckan. Just nu försöker kommunen och smittskyddsläkare på Uddevalla sjukhus att ta reda på hur många som har drabbats av magsjuka och varför.

- Just nu vet vi inte mycket utom att många blivit sjuka, säger Annika Ekvall, miljöchef i Lilla Edets kommun.

De som blivit sjuka finns utspridda i hela kommunen. Samtidigt verkar smittan avgränsad – på personal- och ekonomiavdelningen på kommunen har flera blivit sjuka samtidigt som andra avdelningar inte har drabbats alls.

Förskolor, skolor och privata företag har också drabbats. På vissa förskolor har det varit svårt med bemanningen på grund av att personalen är sjuk. Och enligt en förälder som har barn på Fuxernaskolan har vissa lektioner ställts in för att så många elever är sjuka.

Kommunen har idag tagit prover på vattnet, och i morgon fredag kommer svaren.

Tills man vet orsaken till smittan tycker miljöchefen Annika Ekvall att man kan undvika att dricka vattnet.

- Det är ju bra om man hör av sig till oss eller vårdcentralen om man blir allvarligt sjuk. Tvätta händerna och gå inte tillbaka för tidigt till jobbet, det är det som gäller tills vi vet mer besked, säger hon.